• White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© אידה קולמן

סוג

בית פרטי

מיקום

רעננה

זמן

2006

שיפוץ בית פרטי דו-קומתי ברעננה, קוטג' שנבנה בשנות ה-80 כחלק מרביעייה בשטח כ-160 מ"ר על מגרש של כ-250 מ"ר.

החדרים והמטבח היו קטנים "של פעם".

 

בעלי הבית ביקשו לבנות חדר משפחה וחדר רחצה בקומת הקרקע, לעצב מחדש את הקומה העליונה, לתכנן עליית גג, לבנות פרגולה בחצר ולעצב מחדש את הגינה על התאורה ופינת הישיבה בה. הבית עבר תיכנון פנים וחוץ, עוצב מחדש ושופץ באופן יסודי.

 

למרות מגבלות התקציב, התקבלה תוצאה מרשימה על ידי בנייה קלה, פרטי תכנון ותאורה מיוחדים ולא יקרים. רחבת הכניסה וחדר הרחצה הורחבו וחילקו את החלל הפנימי הפתוח של קומת הקרקע לשני מתחמים: חדר המשפחה ופינת האוכל והמטבח. החלונות והדלתות הוגדלו והוחלפו במודרניים, כך שהבית הפך למואר ומאוורר בעיצובו המחודש.

 

הגינה הירוקה הפכה להיות חלק מהבית: פינת הישיבה בגינה תחת פרגולה בנויה הוא המקום האהוב על בני הבית. בחדר המשפחה שני חלונות גדולים מהם נשקפת הגינה במלוא הדרה.

על השיפוץ בבית התפרסמה כתבה בעיתון Jerusalem Post שניתן לקרוא כאן באתר.

שיפוץ בית ברעננה

צילום: גלית דויטש